Geluksroute Harderwijk

Start Geluksroute Harderwijk
Samen met de Blue Monday Challenge startte de Geluksroute op 15 januari 2018. De Geluksroute is er voor Harderwijkers die in een sociaal isolement verkeren, chronisch ziek zijn of een beperking hebben. Het Geluksroute-project is een pilot van één jaar, waarbij inwoners worden uitgedaagd op zoek te gaan naar hun passie. Om hier hun eerste stappen in te zetten, worden inwoners ondersteund door consulenten van de welzijnsorganisatie ZorgDat.

Wethouder Van Noort (foto, rechts) tijdens de officiële opening: “Je vergeet al gauw dat een hobby niet begint en eindigt met het volgen van een les. Als je wilt schilderen heb je ook verf, penselen en doeken nodig. Vanuit de Geluksroute kunnen we mensen nu echt maatwerk bieden.”

Welzijnsbudget
Inwoners die deelnemen aan de Geluksroute ontvangen eenmalig een welzijnsbudget van maximaal 450 euro. Het budget is bedoeld voor 75 inwoners die in ieder geval aan de volgende criteria voldoen:

  • 18 jaar of ouder
  • inwoner van Harderwijk
  • chronische ziekte of beperking
  • sociaal isolement

Inwoners kunnen zich niet zelf aanmelden voor de Geluksroute. Dat gaat via een familielid, huisarts, welzijnsorganisatie of een andere tussenpersoon. ZorgDat beoordeelt tijdens een huisbezoek of de inwoner in aanmerking komt voor het welzijnsbudget.

Informatie
Voor meer informatie of vragen kunt u terecht bij:

ZorgDat
Maritha van Huizen
tel: 0341 – 43 46 56
e-mail: geluksroute@zorgdat.nl
website: zorgdat.nl/geluksroute