Programma Blue Monday Challenge

, 15 januari 2018

8.30–9.00 uur
Opening Blue Monday Challenge in de Raadszaal, Huis van de Stad
Start Geluksroute door wethouder Gert Jan van Noort
Optreden: Als de liefde niet bestond, Rose Spearman (zang) en Marieke Booy (viool)

10.00 – 11.15 uur
Maak jouw persoonlijke collage, Wijkontmoetingscentrum Stad
Doe mee met de workshop en kom in contact en in verbinding met jezelf en elkaar. Gisela Dooyeweerd, PuntG, geeft een inspirerende workshop waarin je samen aan de slag gaat en je met een persoonlijke collage weer de deur uit gaat.
Meedoen? Dat kan, we hebben nog plek voor 5 personen.

10.00 -11.00 uur
Jongeren portretteren ouderen, Wijkontmoetingscentrum De Aanleg
De kinderen van Groep 6, basisschool Dominicus Savio, krijgen les van Tim Smit, Cultuurkust in portretschilderen. De ouderen zijn gevraagd om model te zitten.

Optredens:
11.00 uur: De Aanleg
12.30 uur: Huis v/d Stad
14.00 uur: Markt
Cabaret Harderwijk Wat Vind Jij?
Speciaal voor de Blue Monday is er een gelegenheidscabaretgroep gevormd vanuit het initiatief ‘In Beweging’ van ZorgDat. De groep heeft zangles gekregen van Rose Spearman en samen hebben ze een nieuwe tekst gemaakt op het lied ‘How about you’ van Frank Sinatra.
De groep brengt tijdens Blue Monday het lied op drie verschillende locaties ten gehore.

12.15 uur
Blue Monday Lunchwandeling, start Huis van de Stad
Wandel mee! Vanaf 12.15 uur kun je aansluiten bij het Huis van de Stad. Ben je iets later meld je dan bij Perspectief of Sportcentrum Iedema.Gezamenlijk Initiatief van JOGG-Harderwijk, Perspectief, de Bedrijven Kring Harderwijk, Iedema en de Gemeente Harderwijk

17.00 – 20.00 uur
Aan tafel!
Het gezin Meusse ontvangt 7 ouderen die bij hen aanschuiven voor het avondeten.
Dit fantastische burgerinitiatief vraag om navolging. Doe ook mee aan de Blue Monday Challenge en kijk in je eigen omgeving/buurt wie er wat aandacht kan gebruiken. Nodig iemand uit om bij jou aan tafel te komen!
De stap te groot? Begin eens met de uitnodiging voor een lekker bakje koffie, of maak gewoon eens een praatje.

Hele dag
Alles en iedereen wordt uitgedaagd om op eigen initiatief mee te doen aan de Blue Monday Challenge. Onze oproep aan het bedrijfsleven, organisaties, stichtingen, overheid, instellingen en burgers pak de handschoen op en kijk eens met andere ogen naar je omgeving. Dit is de dag om die buurvrouw of buurman eens aan te spreken. Iets wat je al veel eerder van plan was, toch?